Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Ewood Park
Blackburn vergeet het af te maken
Dirk Pieters

Blackburn Rovers is er niet in geslaagd om een goede zaak te doen in het klassement. De Engelse club kon mits winst op een gedeelde vierde plaats komen met Tottenham, maar kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wigan Athletic. Jason Roberts bracht de bezoekers vlak na rust op voorsprong, maar Kuqi zorgde in de slotfase nog voor de oververdiende gelijkmaker.

Robbie Savage kreeg de eerste kans voor de thuisploeg, maar zijn vrije trap werd over het bezoekende doel getikt door doelman John Filan. De thuisploeg bleef de betere ploeg in de beginfase en Wigan had heel wat fouten nodig om de aanval van Blackburn af te stoppen. Iets over het half uur was het opnieuw Wigan-goalie Filan die de bezoekers in de wedstrijd hield. Hij stopte pogingen van Morten Gamst Pedersen en Bellamy. Wigan kwam amper in het stuk voor tot vlak voor rust toen Jason Roberts maar net over schoot.

De tweede helft begon uitstekend voor de bezoekers. Amper zes minuten na de pauze stond de 0-1 op het bord. Na een heet standje voor het doel van Brad Friedel was het Jason Roberts die de netten deed trillen. De Blackburn-trainer greep in en haalde Paul Dickov en David Bentley naar de kant in de hoop op beterschap. De thuisploeg voerde de druk op en er kwamen kansen, veel kansen. Craig Bellamy, Pedersen en Kuqi kregen de bal maar niet tegen de netten. Tot zes minuten voor tijd: Shefki Kuqi was alert op een vrije trap van Steven Reid en kon zo de gelijkmaker tegen de netten prikken. De thuisploeg geloofde er opnieuw in, maar verder dan de gelijkmaker kwam het niet meer. [AN]