Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea op zucht van titel
Kristof Blomme

Chelsea staat nu wel heel dicht bij de titel. Op Stamford Bridge waren de Blues te sterk voor Everton, 3-0. De ploeg van Mourinho staat nu negen punten voor op Manchester United, met nog drie matchen te gaan. De volgende partij staat geprogrammeerd op zaterdag 29 april, dan neemt Chelsea het op eigen veld op tegen....Manchester United. Met één punt heeft Chelsea dan genoeg om de titel te vieren tegen de grote rivaal.

In de beginfase van de partij leek Chelsea weinig geïnspireerd. Het kon enkel dreigen via twee afstandsschoten van Essien. Bij de eerste echte kans was het wel meteen raak. Drogba snoepte de bal af van Cahill en bediende Lampard. Die nam het cadeau in dank aan en nette zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Niet veel later bracht Beattie de bordjes bijna weer in evenwicht. Na een misverstand tussen Cech en Gallas besloot de aanvaller echter over. Ook de laatste kans van de eerste helft was voor de bezoekers. Een afgeweken bal van Cahill werd afgeweerd door doelman Cech.

Na de pauze kwam Cudicini de geblesseerde Cech vervangen. Nog geen twee minuten na het fluitsignaal mocht Carsley al gaan douchen. Hij kreeg verdiend rood na een gemene tackle op Drogba. Terry verdubbelde nadien bijna de voorsprong, maar de kapitein besloot van dichtbij over. Meteen daarna was de 2-0 toch een feit. Een hoekschop van Lampard werd door Drogba binnen geknikt. Een kwartier voor tijd nam goalie Wright een terugspeelbal in de handen. De daaropvolgende vrije trap van Essien vloog hoog in doel. Binnen twee weken kan Chelsea dus misschien de titel vieren tegen de grote concurrent. [TH]