Speeldag: Speeldag 35
Stadion: City of Manchester Stadium
Arsenal geeft de strijd nog niet op
Dirk Pieters

Arsenal had maar één taak tegen Manchester City en dat was winnen. The Gunners deden dat ook en zo blijft Arsenal in het spoor van Tottenham Hotspur voor de felbegeerde vierde plaats. Arsenal won de uitwedstrijd tegen Manchester City met 1-3. Opnieuw was Henry de man van de wedstrijd.

Arsenal begon met zijn sterkste opstelling en met Ashley Cole, die sinds oktober niet meer in actie kwam, in de basis. De wedstrijd ging gelijk op tot aan het half uur. Dan was de moment van Henry gekomen. Hij bediende Freddie Ljungberg met een schitterende pas die beheerst raak trof. Nog voor rust kwam Manchester City langszij. David Sommeil kon op een corner van dichtbij de 1-1 tegen de netten trappen.

Na rust gingen de bezoekers op zoek naar een tweede doelpunt. Ljungberg schoot acht minuten na de pauze op de buitenkant van de paal. Ook na deze dreiging bleef Arsenal de betere ploeg en moest City-doelman David James verschillende keren redding brengen. Dan kwam het de moment van de ingevallen Reyes. Hij scoorde op zeven minuten tijd twee doelpunten en schonk Arsenal zo de zege.

Arsenal sluit het seizoen zondag af in eigen huis. In de laatste wedstrijd ooit op Highbury is Wigan Athletic de tegenstander. De Gunners halen Champions League-voetbal wanneer zij winnen en de Spurs dat niet doen bij West Ham United. [AN]