Speeldag: Speeldag 35
Stadion: JJB Stadium
Wigan te sterk voor Aston Villa
Kristof Blomme

Dinsdag was Wigan op eigen veld met 3-2 te sterk voor Aston Villa. Camara zorgde voor twee goals van de thuisploeg. Dankzij deze driepunter is Wigan gedeeld zevende met Newcastle.

De eerste helft had weinig om het lijf. Toch zorgde Bullard met een prachtig schot voor de openingstreffer. Een voorzet van Roberts werd half weggewerkt door Cahill. Het leer kwam voor de voeten van Bullard, die droog binnen knalde. Reto Ziegler was dicht bij de tweede treffer, maar hij besloot net over. De enige mogelijkheid voor de bezoekers kwam er na een voorzet van Milner. Barry mocht koppen, maar Filan pareerde.

Zeven minuten na de pauze was alles weer te herdoen voor Wigan. Een voorzet van Agbonlahor werd door Angel afgemaakt. Geen vijf minuten later stond de thuisploeg alweer op voorsprong. Na een individuele actie werkte Camara beheerst af. Op het uur tekende Camara zelfs voor de derde treffer na een knappe dubbelpas met Chimbonda. Twintig minuten voor tijd was de spanning terug in de wedstrijd toen Ridgewell een voorzet van Barry nette. Daar bleef het echter bij waardoor Wigan mag blijven dromen van Europees voetbal.