Stadion: Highbury
Hattrick Henry bezorgt Arsenal vierde plaats
Yves Dekoning

Arsenal - Wigan 4-2

Op de laatste speeldag heeft Arsenal de vierde plaats afgenomen van buur Tottenham. De Gunners wonnen met 4-2 van Wigan terwijl de Spurs onderuit gingen. Thierry Henry was met drie doelpunten weer de grote man.

Na 93 jaar speelde Arsenal zijn laatste officiĆ«le duel op Highbury. De Gunners zorgden voor een afscheid in schoonheid. Robert Pires tekende na zeven minuten al voor het eerste doelpunt. Sol Campbell zette zijn kop tegen een voorzet van Cesc Fabregas. De bal belandde uiteindelijk bij Pires die doelman Mike Pollit in twee tijden kon verslaan. Amper twee minuten later sloeg Wigan al terug. Paul Scharner verschalkte Jens Lehmann. In een leuke eerste helft vielen er aan beide kanten kansen te noteren en meer doelpunten moesten vallen. In de 33ste minuut bracht David Thompson de bezoekers met een knappe vrije trap op voorsprong. Twee minuten had Thierry Henry nodig om orde op zaken te stellen. De Fransman glipte handig door de buitenspelval en toonde dat hij een echte goalgetter is.

Wigan gaf zich niet gewonnen, en ook na de koffie vochten de Latics terug. De moedige bezoekers moesten echter in de Gunners hun meerdere erkennen. Henry wist de netten nog twee keer bol te zetten. Na 56 minuten spelen onderschepte hij een slechte pass en omzeilde Pollit. Een kwartier voor affluiten beging Andreas Johansson een fout op Freddie Ljungberg. Rode kaart en strafschop voor Arsenal. Henry liet de kans op een hattrick niet liggen. De thuisploeg had de score nog kunnen opdrijven, maar 4-2 is een mooi einde op Highbury. [AN]

Arsenal: J Lehmann, E Eboue, K Toure, S Campbell, A Cole, A Hleb (79 R Van Persie) , F Fabregas, G Silva, R Pires (74 F Ljungberg) , J Reyes (79 D Bergkamp) , T Henry.

Wigan: M Pollitt, P Chimbonda, M Jackson, P Scharner, L Baines, D Thompson (73 A Johansson) , G Kavanagh, R Ziegler (66 D Francis) , L McCulloch, J Roberts, H Camara (82 D Connolly).