Stadion: Fratton Park
Negen op rij voor Liverpool
Yves Dekoning

Portsmouth - Liverpool 1-3

Liverpool heeft met 1-3 gewonnen in Portsmouth. Alle doelpunten vielen na rust. Pompey was al zeker van de redding, voor de Mighty Reds volstaan negen overwinningen op rij niet om Manchester United van de tweede plaats te verdrijven.

Liverpool nam de wedstrijd meteen in handen en al na drie minuten spelen kon Mohammed Sissoko bij een hoekschop vrij koppen, maar hij miste. Steven Gerrard werd afgeremd door doelman Dean Kiely, maar ondanks het veldoverwicht kwamen er niet meer veel kansen. Pompey kon slecht één keer voorzichtig tegenprikken. Vlak voor rust viel Xabi Alonso geblesseerd uit. De middenvelders mist misschien de finale van de FA Cup (tegen West Ham).

Na de pauze zochten de bezoekers nadrukkelijk naar doelpunten. In de 52ste minuut brak Robbie Fowler de ban. Hij nam de bal handig aan en werkte koel af met een geplaatst schot. Nu moest Pompey toch uit zijn schulp komen en de gelijkmaker najagen. Met nog zes minuten voor de boeg maakte invaller Peter Crouch er echter 0-2 van. Kiely devieerde een voorzet van Djibril Cissé tot bij de boomlange aanvaller en deze liet de kans niet liggen. De thuisploeg klauwde via Ognijen Koroman nog terug, maar vlak voor tijd scoorde Cissé de 1-3. Liverpool kwam als verdiende winnaar uit de strijd na een leuke slotfase.

Sinds vorige speeldag was Portsmouth gered, de club eindigt het seizoen op de zeventiende plaats. Een overwinning had geen verschil uitgemaakt. Ook voor Liverpool leverde het geen plaatsje winst meer op. De Reds eindigen met één punt minder dan Manchester United op de derde stek.

Portsmouth: D Kiely, B Priske, L Primus (86 N Pamarot) , D Stefanovic, M Taylor, G O'Neil, S Davis, R Hughes (62 O Koroman) , A D'Alessandro (68 W Routledge) , B Mwaruwari, S Todorov.

Liverpool: J Dudek, S Finnan, J Carragher, S Hyypia, J Riise, S Gerrard, X Alonso (41 J Kromkamp) , M Sissoko, H Kewell, F Morientes (67 P Crouch) , R Fowler (83 D Cisse).