Speeldag: Speeldag 38
Stadion: St. James Park
Newcastle sterker dan kampioen
Kristof Blomme

Op de laatste speeldag heeft Newcastle nog voor een uitschieter gezorgd door kampioen Chelsea te verslaan. Titus Bramble tekende voor de enige goal van de partij. Dankzij deze overwinning is Newcastle zevende, een plaats die recht geeft op intertoto.

Net als vorige week trad Chelsea met een fel verzwakt elftal aan. Onder andere Cech, Terry, Lampard, Makelele, Essien en Drogba kwamen niet op het veld. Na amper drie minuten kreeg de kampioen een eerste serieuze verwittiging. Een schot van Emre vloog net over. Ook Solano probeerde het twee keer vanop afstand, maar hij kon derde doelman Pidgeley niet verontrusten. In de eerste periode kreeg Chelsea amper een kans bij elkaar gespeeld. Het mocht tevreden zijn met 0-0 bij de rust.

In de twee helft kwam Chelsea iets scherper uit de kleedkamer, vooral dankzij de inbreng van Wright-Phillips en Carlton Cole. De Blues wisten zelfs twee keer te scoren, maar de goals van Gallas en Wright-Phillips werden afgekeurd. Een kwartier voor tijd kwam Newcastle, tegen de gang van het spel in, toch op voorsprong. Een hoekschop werd door Faye teruggelegd en Bramble knalde snoeihard binnen. Carr kreeg nog rood, maar Chelsea kon niet meer langszij komen.