Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Upton Park
Ziek Tottenham mist Champions League
Kristof Blomme

Tottenham heeft op de laatste speeldag de vierde plaats te grabbel gegooid. De Spurs gingen bij West Ham de boot in met 2-1. De vierde plaats zou Tottenham recht gegeven hebben op deelname aan de Champions League. Nu moet het tevreden zijn met Uefa-cup voetbal.

De partij tussen West Ham en Tottenham ging ei zo na niet door nadat zeven spelers van de bezoekers ziek geworden waren door een voedselvergiftiging. Een ontiegelijk slecht moment voor de Spurs, voor zo'n belangrijke partij.

Voor de pauze liet West Ham een betere indruk dan de gasten. Na amper één minuut trapte Reo-Croker net naast. Niet veel later werd Benayoun knap vrijgespeeld door Zamora. De middenvelder trapte voorlangs. Na tien minuten kwamen de Hammers dan ook verdiend op voorsprong. Kelly liet zich de bal ontfutselen door Fletcher, die van ver staalhard binnen knalde. De thuisploeg bleef de partij domineren. Eerst miste Sheringham. Daarna verknoeide Benayoun een goede mogelijkheid. Tottenham kwam even dreigen, maar een kopbal van Tainio verdween over. Toch kwamen de bezoekers nog voor de pauze op gelijke hoogte. Het was Defoe die voor de (onverdiende) gelijkmaker zorgde. Voor rust kregen beide ploegen nog een kans. Gardner kopte naast, terwijl een schot van Zamora van de lijn werd gekeerd.

Na zes minuten in de tweede periode kreeg West Ham een strafschop toen Zamora werd neergehaald door Tainio. Sheringham, ex-Tottenham, liet deze kans echter onbenut. Tottenham kwam iets beter in de match en Keane kon tot twee keer toe voor de voorsprong zorgen. Evenveel keer stond Hislop op de juiste plaats. Tien minuten voor tijd mocht Tottenham de Champions League droom uiteindelijk opbergen. Reo-Croker vond Benayoun die de klus koel klaarde, 2-1. Tottenham probeerde de bakens nog te verzetten, maar tot veel gevaar leidde dat niet meer.