Stadion: Anfield Road
Gunners vernederen Reds
Yves Dekoning

Arsenal - Liverpool 3-0

Liverpool heeft voor de zoveelste keer een slechte beurt gemaakt op verplaatsing. In het Emirates Stadium verloren de Mighty Reds met 3-0 van rivaal Arsenal. De Gunners klampen aan bij de top, de Reds mogen alle hoop opgeven.

In de eerste helft waren beide teams ongeveer even sterk. Robin Van Persie (Arsenal) en Peter Crouch (Liverpool) zagen beiden een doelpunt afgekeurd. De eerste wegens handspel, de tweede vanwege buitenspel. Vijf minuten voor rust scoorde Mathieu Flamini dan toch een geldig doelpunt. Hij wierp zich naar een voorzet van Cesc Fabregas en werkte de bal tegen de touwen.

Na het interval zagen we het beste Arsenal. Na tien minuten spelen stuurde Van Persie Kolo Touré op weg naar de 2-0. Elf minuten voor tijd schilderde de Nederlander een hoekschop op het hoofd van William Gallas, 3-0 en boeken toe voor Liverpool. Tussendoor was er nog een kansje voor een onzichtbare Steven Gerrard, maar Arsenal kon de drie punten vlot thuishouden. Arsenal speelt nog mee voor de titel, Liverpool mag nu wel alle hoop opbergen.