blrBlackburn
munManchester United
0-1
Datum: 11/11/2006 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Ewood Park
Man Utd zeer zuinig voorbij Rovers
Luc Goderis
| 0 reacties
Man Utd zeer zuinig voorbij Rovers
Foto: © SC

Manchester Utd is zaterdagavond, na een zesde opeenvolgende overwinning, opnieuw alleen aan de kop van de Engelse Premier League gekomen.  Saha zorgde ervoor dat de Reds voor het eerst sedert 1998 de volle buit pakten bij Blackburn.

Niettegenstaande de weersomstandigheden in Ewood Park allesbehalve waren startten beide teams aan een verschroeiend tempo, maar echte doelkansen bleven uit.  Blackburn stoorde, bij balverlies, zeer hoog en Manchester Utd kwam zo nooit echt in zijn spel.
 
Net na het kwartier probeerde Shabani Nonda het dan maar vanuit de tweede lijn, maar zijn schot, vanop een goede dertig meter,  ging via de knie van Nemanja Vidic in hoekschop.  Amper een minuutje later was het alle hens aan dek aan de overzijde.  Wayne Rooney profiteerde van uitglijden van Brett Emerton, maar kon van dichtbij Brad Friedel niet verschalken.
 
Halfweg de eerste helft leken de Rovers meer en meer in de wedstrijd te komen en dat resulteerde in aanhoudende druk op de keet van Erwin Van der Sar, maar meer dan wat hoekschoppen leverde het de thuisploeg niet op.
 
Wat Nonda kan, kan ik ook moet Louis Saha op het halfuur hebben gedacht en de Fransman probeerde het ook vanuit de tweede lijn, maar het schot ging een metertje naast.  Haast onmiddellijk daarna maakte Cristiano Ronaldo de actie op rechts en bediende een ongedekte Rooney.  De Engelsman trapte echter, op zo'n vijf meter voor doel, onbegrijpelijk over de bal.
 
Naar het einde van de eerste periode zakte het hoge tempo wat.  Saha probeerde het nogmaals vanop een twintigtal meter, maar Friedel bokste weg.  Rooney kon de rebound niet in het lege doel duwen.  Net voor de pauze claimde Saha nog een strafschop, maar Mike Riley floot niet voor de sierduik.
 
Vijf minuten na de herneming hadden de Rovers de score kunnen openen.  Morten Gamst Pedersen zwiepte vanop rechts een vrije trap voor doel, maar Zurab Khizanishvili devieerde maar nipt naast.
 
Vanaf dan was Blackburn de betere ploeg en ging het nadrukkelijk op zoek naar het doelpunt.  Gamst Pedersen draaide een harde hoekschop rechtstreeks op de dwarsligger.
 
Wat dan zo veel gebeurt, gebeurde vanmiddag ook in Ewood Park en het doelpunt viel aan de overkant.  Eerst schoot Rooney nog een keertje op Friedel, maar wat later was de Amerikaan toch geklopt toen Ryan Giggs nog net een bal voor doel kreeg en een vallende Saha het leer tegen de netten joeg.
 
De Rovers bleven op zoek gaan naar hun doelpunt maar zowel McCarthy, Nonda als de ingevallen Francis Jeffers konden Van der Sar niet meer kloppen.  Niettegenstaande een meer dan degelijke wedstrijden bleef Blackburn opnieuw zonder punten en zakt het verder weg in de rangschikking.  Manchester komt dankzij de overwinning opnieuw alleen aan kop van de Premier League.

    

    

Vooraf