mciManchester City
newNewcastle United
Datum: 11/11/2006 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: City of Manchester Stadium
City en Newcastle blijven aanmodderen
Kristof Blomme
| 0 reacties
City en Newcastle blijven aanmodderen
Foto: © SC

Manchester City en Newcastle blijven onderin het klassement hangen. In een onderling duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. City haalt Reading nu bij op de twaalfde plaats. Newcastle telt evenveel punten als Watford en Sheffield United op de zeventiende plaats. 

De eerste helft was een slaapverwekkende vertoning. Enkel de thuisploeg kon af en toe eens dreigen. Vooral Barton kreeg enkele kansjes. De middenvelder trapte op doel, maar zijn schot ging naast. Even later nam hij de bal net buiten het strafschopgebied in één tijd op de slof. Harper moest het schot pareren. De laatste poging was van Reyna, maar Ramage keerde goed terug.

Na de pauze voerden beide managers twee wissels door. Bij de thuisploeg kwamen aanvallers Corradi en Samaras op het veld. Bij Newcastle mochten Dyer en N'Zogbia zich tonen. Corradi toonde zich meteen gevaarlijk. Hij kon tot twee keer toe op doel koppen, maar telkens ging het leer net naast. Niet veel later haalde hij van dichtbij uit. Nu lag Harper in de weg. In de slotminuten ging Newcastle bijna totaal onverdiend met de volle pot lopen. Een schot van Dyer werd gepakt door Richards, terwijl een schot van Solano afweek op ploegmaat Sibierski en zo net naast ging.