Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Highbury
Arsenal ruim langs Tottenham
Kristof Blomme

Arsenal heeft in een Londens derby gemakkelijk afstand genomen van Tottenham. De Gunners wonnen met 3-0. Adebayor zorgde voor de eerste goal, terwijl Gilberto Silva met twee strafschoppen voor de eindstand zorgde. Arsenal klimt voorlopig naar de derde plaats. Tottenham blijft met een elfde plaats in de middenmoot.

Arsenal begon aan de partij zonder de geblesseerde topschutter Thierry Henry. De Gunners waren desondanks de betere ploeg in de beginfase. De eerste kans was wel voor de bezoekers. Berbatov ontweek op links een tackle van EbouĂ© en legde het leer klaar voor Malbranque. De Franse middenvelder zag zijn schot net naast het doel van Lehmann vliegen. Even later kwam Berbatov bijna oog in oog met Lehmann. Ware het niet dat hij onterecht werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Na twintig minuten kwam Arsenal op voorsprong. Na een lange bal van TourĂ© vertrok Adebayor randje buitenspel. De Togolees aarzelde niet en bracht de thuisploeg op voorsprong. Even later kregen opnieuw Adebayor en Ljungberg nog een mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Beiden konden ze het doel niet vinden. Vlak voor de pauze zette Chimbonda een tackle in op Rosicky binnen het strafschopgebied. Hoewel hij ook de bal raakte ging de bal toch op de stip. Middenvelder Gilberto Silva zette de penalty feilloos om.

Na de pauze kwamen zowel Jenas als Lee op het veld bij de bezoekers. Tien minuten later moest Arsenal de geblesseerde Rosicky vervangen. Hleb kwam in zijn plaats. Invaller Jenas toonde zich meteen gevaarlijk. Hij probeerde het van ver, maar Lehmann had een uitstekende redding in huis. Twintig minuten voor het einde werd Van Persie neergehaald door Jenas. Opnieuw wees de man in het zwart naar de stip. Gilberto Silva kon op die manier zijn tweede doelpunt van de middag scoren. In de slotminuut deed Eboué bijna een vierde keer de netten trillen. Het bleef echter bij 3-0, waardoor Arsenal naar de derde plaats springt in het klassement, op dertien punten van leider Manchester United.