Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stamford Bridge
Weer Drogba zorgt voor nipte winst
Mathias Dumarey

Chelsea heeft gisterenavond nipt Newcastle United verslagen met 1-0. Het werd een felbevochten overwinning voor de Londenaren. Didier Drogba – wie anders – zorgde voor de winnende treffer.

Drogba en Andriy Shevchenko mochten van coach José Mourinho op de bank beginnen. Hij speelde met Shaun Wright-Phillips en Salomon Kalou in de spits. Chelsea kwam al vroeg met de schrik vrij toen Antoine Sibierski op het kwartier tegen de lat kopte. Nadien knutselde Chelsea wel de beste kansen in elkaar maar Kalou verkwanselde twee opgelegde mogelijkheden. Tien minuten voor de rust konden The Magpies nog eens dreigen, maar het schot van Giuseppe Rossi zoefde net naast.

Mourinho zag tijdens de rust dat het geen gezondheidswandelingetje zou worden en dropte Drogba en Claude Makelele in de ploeg. Aanvankelijk leverde dat niet veel op, maar Chelsea speelde toch dwingender. Mourinho gooide halverwege de tweede helft Shevchenko in de ploeg. Dat bleek een goede ingeving want acht minuten later stuurde de Oekraïner een voorzet van Arjen Robben door naar Drogba die Shay Given het nakijken gaf: 1-0. Robben en John Terry stuitten nadien nog op een uitstekende Given. Newcastle kon na de goal niets meer klaarmaken.