Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Craven Cottage
Sterk Fulham klopt Arsenal
Kevin Vanbuggenhout

Fulham nam een aardige start in de competitie, maar puurde uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt. De vele blessures bij de verdedigers kwamen met de komst van Arsenal dan ook ongelegen. Arsenal was zelf niet te best bezig en kon zich een nieuwe nederlaag niet veroorloven.

Voor een wedstrijd tegen Arsenal is iedereen gemotiveerd en dat bleek ook vanaf de eerste minuut. Fulham ging er voor en zag zijn inspanningen ook snel beloond. McBride kopte al na zes minuten een hoekschop van Jensen binnen. Nog voor er twintig minuten gespeeld waren keek Arsenal tegen een 2-0 achterstand aan. Radzinski tikte aan de tweede paal een voorzet van Boa Morte binnen. Fulham nam de wedstrijd zo mogelijk nog steviger in handen. Boa Morte glipte door de buitenspelval, maar besloot op Lehmann. Arsenal had een houvast nodig en kreeg die ook. Een vrije trap van Van Persie ging mooi binnen. Aan de andere kant ging een vrije trap van Jensen net naast. McBride schoot op de vuisten van Lehmann.

Arsenal moest gaan bezinnen en kwam toch iets beter uit de kleedkamers. Maar in de 66ste minuut werd Senderos met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De vrije trap die op deze fase volgde werd door Boa Morte op de dwarsligger gemikt. Voor Arsenal schoot de jonge Walcott tegen de paal. De bedrijvige Boa Morte zag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. In de slotminuten deed Arsenal er nog alles aan om in extremis gelijk te maken. Henry kon net niet bij de lage voorzet van Hoyte. De gelijkmaker bleef uit en Fulham kon een mooie overwinning vieren.

Fulham wist voor het eerst in veertig jaar tijd nog eens te winnen van Arsenal. Fulham startte sterk en Arsenal is nooit echt bekomen van zijn vroege achterstand. Arsenal leed zijn tweede nederlaag op rij terwijl Fulham opschoof naar de tiende plaats in de rangschikking.