Datum: 02/12/2006 15:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Ewood Park
Rovers makkelijk voorbij mak Fulham
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers makkelijk voorbij mak Fulham
Foto: © SC

Na iets meer dan twee maanden, en na een schamele twee-op-achttien, heeft Blackburn Rovers eindelijk opnieuw aangeknoopt met een zege.  Fulham was in Ewood Park al zeer vroeg op achtervolgen aangewezen en wekte nooit de indruk de scheve situatie te kunnen rechttrekken.  
 
Blackburn, zonder de geschorste Kerimouglu Tugay, zorgde al zeer snel voor de eerste dreiging, maar Benni McCarthy werd randje buitenspel teruggefloten.  Enkele minuten later was het echter wel raak.  Shabani Nonda profiteerde van het slechte positiespel van invallersdoelman Jan Lastuvka en duwde een voorzet van Stéphane Henchoz genadeloos binnen.
 
De Londenaars leken in niets op het team dat eerder deze week stadsgenoot Arsenal klopte en stond halfweg de eerste helft al twee doelpunten in het krijt.  Lucas Neill stuurde McCarthy richting Fulham-doel en de Zuid Afrikaan zag zijn schot, via de voet van Ian Pearce, over de verbouwereerde Tsjech binnendwarrelen.
 
Een ontstellend bleek Fulham kon op geen enkel ogenblik de indruk wekken de scheve situatie te kunnen rechttrekken.  Het duurde maar liefst tot de 87ste minuut vooraleer de Cottagers Brad Friedel op de proef konden stellen, maar de Amerikaan pakte Claus Jensen's vrije trap.
 
De Rovers hadden daarentegen mogelijkheden genoeg gehad om de score verder op te drijven, maar Lastuvka had zijn draai gevonden.  Hij hield eerst Brett Emerton en Neill van een doelpunt en wat later zag hij hoe Morten Gamst Pedersen zijn schot miste en hoe McCarthy een torenhoge kans de nek omwrong.
 
Fulham blijft na de nederlaag in Ewood Park in de grijze middenmoot en Blackburn klimt dankzij de zege een beetje weg uit de kelder van de rangschikking.