Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Old Trafford
Man Utd faalt niet tegen Everton
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United had nog steeds drie punten voorsprong op Chelsea na het gelijkspel tegen zijn titelconcurrent. Tegen Everton mocht er wel niet in de fout gegaan worden. Everton kon doelman Howard niet opstellen, omdat die eigenlijk nog eigendom is van Manchester United. Hierdoor stond Richard Wright voor het eerst dit seizoen onder de lat.

Man United kwam ietwat traag op gang. Na een kwartier was het in ieder geval even schrikken toen McFadden Carrick de bal ontfutselde. Uiteindelijk schoot McFadden voorlangs. Hierna kon Manchester de wedstrijd toch meer naar zich toe trekken. Richardson draaide een vrije trap op de lat. Rooney kopte een voorzet van Silvestre net naast. Zes minuten voor rust kwam de voorsprong tot stand toen Ronaldo laag in de linkerhoek binnenschoot. In het slot van de eerste helft moest Wright nog redding brengen op een plaatsbal.

De vraag was wat Everton nog terug kon doen en dat bleek niet al te veel te zijn. Richardson probeerde het nog eens met een vrije trap, deze keer viel de bal op het dak van het doel. Even na het uur schoot Evra tussen de benen van Wright de 2-0 binnen. Everton kwam op het einde van de wedstrijd toch nog opzetten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Yobo kopte een hoekschop van Arteta op het dak van het doel. Het doelpunt viel echter nog aan de andere kant. Evra bracht de bal laag voor en O'Shea lifte de bal in doel.

Man United kende dus niet al te veel problemen om Everton opzij te zetten, al kwamen de bezoekers in de slotfase nog gevaarlijk uit de hoek. De zege kwam echter nooit in gevaar. De volgende thuiswedstrijd in de competitie is tegen stadsrivaal City. Man United blijft aan de kop van het klassement, Everton leed een ingecalculeerde nederlaag.