Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Ewood Park
Rovers in slotminuut voorbij Blades
Luc Goderis

Sheffield Utd heeft bij Blackburn Rovers zijn vel duur verkocht.  Gamst Pedersen had halfweg de eerste helft de score geopend, maar Stead scoorde al heel vlug de gelijkmaker.  Na de pauze bleven de Blades vechten voor wat ze waard waren, maar het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd.  Eén minuut voor affluiten mocht Warnock vervroegd gaan douchen en in de slotminuut draaide Gamst Pedersen vanop vrije trap de 2-1 binnen.

Sheffield Utd schoot in Ewood Park pijlsnel uit de startblokken en voetbalde op zeer korte tijd drie reuzenkansen bijeen.  Jonathan Stead kreeg, alleen voor Brad Friedel, de bal niet in het doel en wat later ging de volley van Nick Montgomery naast.  De thuisploeg snakte naar adem en had geluk dat een schot van Rob Hulse via de dwarsligger werd ontzet.
De Blades morsten met de kansen en betaalden dat halfweg de eerste periode cash.  Brett Emerton zette vanop de flank voor en Morten Gamst Pedersen kopte aan de tweede paal binnen.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong.  Een paar minuten later snoepte ex-Rovers Stead de bal af van nieuwkomer Christopher Samba en schoot koeltjes binnen.  Blackburn kwam naarmate de wedstrijd vorderde meer in het spel.  Nog voor de pauze stormde Gamst Pedersen alleen op doel af, maar zijn schot ging naast.

Na de herneming rolde David Bentley de bezoekende verdediging op, maar zijn schot werd prima gered door Paddy Kenny.  Beide teams bleven op zoek gaan naar het doelpunt van de zege, maar de ontknoping kwam er pas in de allerlaatste minuut.  Eerst werd Stephen Warnock met een tweede gele kaart vervroegd naar de kleedkamers gestuurd, maar amper één minuutje later bezegelde Gamst Pedersen het lot van de Blades.  Invaller David Dunn versierde een vrije trap en de Noor draaide de bal voorbij een aan de grond genagelde Kenny.