Stadion: The Valley
Charlton pakt niets tegen Chelsea
Kevin Vanbuggenhout

Charlton Athletic vecht nog steeds voor het behoud in de Premier League. Elk punt is van groot belang. Bij Charlton werd er dus stiekem toch gehoopt op een stunt tegen Chelsea. De Blues kregen de kans drie punten in te lopen op Man United.

Chelsea vatte de wedstrijd goed aan en domineerde in de aanvangsfase. Shevchenko dwong Carson tot een save. Charlton prikte een minuutje later tegen. Cech pakte het schot van Rommedahl. Chelsea bleef toch de forsing voeren. Ballack kopte op voorzet van Bridge naast. Na balverlies van Faye creĆ«erde Lampard ruimte alvorens de 0-1 binnen te schieten. Op een voorzet van Bridge kon Shevchenko zijn kopbal niet laag genoeg houden. Carson pakte een laag schot van Drogba. Cech tipte een gevaarlijke voorzet van El Karkouri over doel. Daarna haalde Chelsea zijn voet van het gaspedaal. In blessuretijd moest Carson wel nog een redding uit zijn mouwen schudden op een vrije trap van Lampard.

Kort na de rust kwam Chelsea alweer aan een kans. Bridge zette voor naar Drogba en diens omhaal werd gepakt door Carson. Stilaan nam Charlton het initiatief over en de thuisploeg creĆ«erde ook twee goede kansen. Een schot van Faye werd over getipt door Cech. Zes minuten later stond Faye weer aan het kanon en weer had Cech een goede redding in huis. Chelsea herstelde zich en was op het eind toch nog een paar keer gevaarlijk. Kalou trof de paal. Carson redde een schot van Wright-Phillips en werkte een tweede schot van diezelfde Wright-Phillips in hoekschop. In het slot zette Charlton nog alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Chelsea won voor de vierde keer op rij. In de laatste minuten viel John Terry nog in, de toekomst ziet er dus weer een stuk rooskleuriger uit voor Chelsea. De achterstand op Man United wordt herleid tot drie punten, maar de Mancunians spelen zondag nog op het veld van Tottenham. Charlton speelde verdienstelijk, maar kon geen afstand nemen van zijn degradatieconcurrenten.