livLiverpool FC
eveEverton
Datum: 03/02/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Anfield Road
Tofffees wilden niet verliezen van Liverpool
Yves Dekoning
| 0 reacties
Tofffees wilden niet verliezen van Liverpool
Foto: © SC

Liverpool - Everton 0-0

Liverpool is er niet in geslaagd op Anfield afstand te nemen van Everton. De toffees kwamen voor een punt, en hielden stand dankzij een uitstekende defensie. 

De eerste kans was voor Everton, maar daarna nam Liverpool het commando over. Peter Crouch zette Tim Howard aan tot een sublieme reflex. Craig Bellamy dacht dat hij gescoord had, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Liverpool bleef domineren, maar geraakte niet meer door de barricades. Een verre trap van Xabi Alonso scheerde de dwarsligger.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. De Reds probeerden te voetballen, maar de Toffees speelden niet mee en beperkten zich tot verdedigen. In de 50ste minuut kreeg Phill Neville de bal tegen de schouder, ondanks luid protest geen penalty. Negen minuten later kreeg Everton op de counter nog de beste kans van de derby, maar Andrew Johnson schoot recht op Pepe Reina. Liverpool kreeg geen barsten in de muur en kon alleen nog echt dreigen met een vrije trap van Steven Gerrard. Robbie Fowler kreeg nog zes minuten, maar kon het verschil niet meer maken.