Stadion: Riverside Stadium
Arsenal sleept met tien punt uit de brand
Kevin Vanbuggenhout

Middlesbrough was de laatste tijd goed bezig en bevond zich nu in de middenmoot van de Premier League. Met het bezoek van Arsenal kreeg Middlesbrough uiteraard wel een lastige klant over de vloer.

Arsenal zou met niets minder dan de drie punten tevreden zijn, de Gunners dicteerden dan ook de wet. Maar Middlesbrough verdedigde naar behoren en moest niet veel open kansen weggeven. Nog vroeg in de wedstrijd knalde Touré naast en net na het halfuur schoot Rosicky van aan de rand van het strafschopgebied naast. Daar bleef het bij. Middlesbrough hield zich goed aan zijn verdedigende taken. Aan de andere kant stelde de thuisploeg op aanvallend gebied weinig voor en kwam het initiatief van Arsenal.

Drie minuten na de pauze kwam Middlesbrough toch eens piepen. Handspel van Touré werd niet bestraft, maar de bal viel wel goed voor Viduka. De Australiër schoot naast. Op het uur pakte Jones een plaatsbal van Henry. Een minuut later stond Middlesbrough op voorsprong. De scheidsrechter zag in een lichte fout van Senderos op Yakubu buiten het strafschopgebied toch een strafschop. Senderos kreeg ook nog rood. Yakubu zette de strafschop om en bracht de stand op 1-0. Middlesbrough leek op weg naar een stuntzege. Viduka schoot in de draai op doel, de redding was van Lehmann. Maar met een man minder kon Arsenal toch nog een gelijkspel uit de brand slepen. Adebayor won het luchtduel en Henry schoot de 1-1 eindstand op het bord.

Middlesbrough deed het aardig en hield een punt thuis. Wel mocht Boro dankbaar zijn voor de gekregen strafschop. Arsenal kon van zijn kant tevreden zijn dat het met een man minder nog een gelijkspel wegkaapte. Desondanks ziet Arsenal Bolton dichterkomen, de kloof met Liverpool blijft hetzelfde. Middlesbrough krijgt in de stand het gezelschap van Aston Villa en Fulham.