Stadion: City of Manchester Stadium
Reading wint op een diefje bij Man City
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City wou zich herpakken na het thuisverlies in de competitie tegen Blackburn. Reading, de promovendus die het tot nu toe uitstekend doet in de Premier League, kwam op bezoek.

Na vijf minuten kopte Distin een vrije trap van Barton naast. Voor Reading kopte Long een vrije trap van Little over. De doelman van Man City, Nicky Weaver, moest na 35 minuten geblesseerd naar de kant. Isaksson nam plaats onder de lat. De wedstrijd verliep gelijkopgaand en het venijn van de eerste helft zat in de staart. Hunt kopte de bal terug naar Lita die binnenduwde. De lijnrechter dacht de bal al over de achterlijn was en keurde het doelpunt ten onrechte af. Toch waren de slotminuten nog voor City. Een schot van Samaras werd gestopt door Hahnemann en Barton besloot in de rebound recht op de doelman van Reading.

Een paar minuten na de herneming creĆ«erde City een volgende kans. Een lage voorzet van Trabelsi werd van dichtbij over getrapt door Vassell. Een afgeweken schot van Sidwell strandde op de lat. Manchester City bracht in de tweede helft toch meer en ging nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Barton stak de bal door naar Vassell, maar Hahnemann kwam goed uit. Vijf minuten later schoot Barton naast. Reading benutte zijn kansen wel. Lita plaatste de bal knap in de rechterhoek: 0-1. Man City had niet meer de kracht om terug te slaan en Reading maakte het op counter helemaal af. Lita zorgde weer voor de afwerking.

Manchester City had het betere van het spel en verdiende zeker geen nederlaag. Toch heeft City dit enkel aan zichzelf te wijten. Het grote probleem van Man City werd nog eens blootgelegd: het afmaken van de kansen. Bij Reading toonde Lita zich wel efficiĆ«nt. Reading blijft het goed doen en is nog steeds ongeslagen in 2007. Reading dringt voor het eerst de top zes binnen terwijl Man City afzakt naar de vijftiende plaats.