astAston Villa
arsArsenal
0-1
Datum: 14/03/2007 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Villa Park
Chelsea en Arsenal winnen nipt buitenshuis
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea en Arsenal winnen nipt buitenshuis
Foto: © SC

Zowel Chelsea als Arsenal hebben een inhaalwedstrijd tot een goed einde gebracht. Chelsea won met het kleinste verschil bij Manchester City na een penaltydoelpunt van Lampard. Chelsea nadert nu tot op zes punten van Manchester United. Arsenal haalde het dan weer bij Aston Villa. Diaby tekende vroeg in de partij voor de enige goal. De Gunners staan nu derde, met twee punten meer dan Liverpool. 

Manchester City - Chelsea 0-1

Bij Manchester City begon Emile Mpenza in de basis. Chelsea kon verdediger Terry recupereren. De bezoekers kwamen na een halfuur op voorsprong. Richards werkte wat onhandig Kalou tegen de vlakte in het strafschopgebied. Lampard zette zich achter de bal en trapte beheerst binnen. City kon daar maar weinig tegenover stellen. Ireland probeerde van ver, maar hij zag zijn poging naast verdwijnen. 

Tien minuten na de rust zorgde Lampard bijna voor de beslissing. Hij lepelde het leer over Isaksson, maar Richards was goed gevolgd om de bal van de doellijn te keren. Een kwartier voor affluiten kwam Wright-Phillips Robben vervangen. De jonge vleugelspeler trapte meteen op doel, maar hij trof de lat. De thuisploeg kon amper kansen creëren. In de slotfase kwam Chelsea nog twee keer dicht bij een doelpunt. Pogingen van Drogba en Ballack werden gekeerd door Isaksson. 

Aston Villa - Arsenal 0-1

Arsenal kwam al vroeg in de partij op voorsprong. Een schot van Baptista week af op Diaby en de bal verdween zo tegen de touwen. Aliadière kon bijna de score verdubbelen, na een schitterende pass van Ljungberg. De Fransman stuitte op doelman Sörensen. Na die goede opening van Arsenal kwam Villa iets beter in de match. Carew werd eerst nog net afgeblokt door Djourou. Meteen daarna kwam de thuisploeg heel dicht bij de gelijkmaker. Bouma bracht voor doel tot bij Barry. Die legde de bal terug tot bij Young, maar Lehmann redde knap. Ook de rebound van Agbonlahor ging niet tegen de touwen. 

Na de pauze begon Villa de bezoekers te domineren. De supporters gingen achter de ploeg staan en bijna kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een hoekschop werd door Diaby bijna in eigen doel gewerkt. Ljungberg kon de bal nog net van de lijn keren. Arsenal kon de kleine voorsprong vasthouden, waardoor het voorbij Liverpool naar de derde plaats klom.