Stadion: Anfield Road
Alternatief Liverpool rolde Blades op
Yves Dekoning

Liverpool - Sheffield United 4-0

Liverpool heeft vlot de maat genomen van Sheffield United. Voor rust was de wedstrijd al beslist na twee strafschoppen. Bij de Reds stonden zeven andere gezichten aan de aftrap dan tegen Barcelona.

Liverpool kreeg in de 16de en de 23ste minuut een strafschop. Telkens was er een fout begaan op Steven Gerrard, eerst door Rob Kozluk, daarna door Nick Montgomery. Beide strafschoppen werden feilloos omgezet door Robbie Fowler. Tussendoor had Liverpool wal Peter Crouch geblesseerd zien uitvallen. De thuisploeg had de wedsrtrijd volledig onder controle, maar verzuimde verder uit te lopen. Op het middenveld deed Javier Mascherano het niet slecht bij zijn debuut voor de Reds. Sheffield United kwam nauwelijks in het stuk voor.

Ook na rust bleef Liverpool de betere ploeg en er vielen nog twee doelpunten. In de 69ste minuut scoorde Sami Hyypiä zijn eerste van het seizoen na een hoekschop. Drie minuten later zette Fowler Gerrard op weg naar de 4-0. De kapitein zette subliem zijn tegenstander voor schut en liet Patrick Kenny kansloos. Pas in de slotfase konden ook de Blades een eerste keer echt dreigen, maar Rob Hulse knalde tegen het doelkader.