Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Craven Cottage
Manchester United wint op de valreep
Kristof Blomme

Manchester United blijft door de competitie razen. Het won ondertussen al 22 van de 28 gespeelde partijen. De overwinning bij Fulham ging echter niet zonder slag of stoot. Cristiano Ronaldo tekende twee minuten voor tijd pas voor winnende treffer.

Manchester United telt een voorsprong van zes punten op enige belager Chelsea. De Mancunians konden de druk op Chelsea, dat dit weekend geen competitiewedstrijd speelt, opvoeren. Dan moest er wel gewonnen worden bij Fulham, de veertiende in de stand. Fulham zette de fiere leider van bij het begin van de partij onder druk. Smertin trapte de eerste mogelijkheid naast. Vervolgens moest doelman van der Sar een schot van Bouba Diop pareren. Na net geen twintig minuten kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Vidic en van der Sar slaagden er niet in het leer weg te werken. McBride nam het cadeau in dank aan en scoorde via de paal, 1-0. De onzekerheid achterin bij Manchester bleef duren. Van der Sar kreeg een terugspeelbal niet onder controle, maar hij kon net op tijd wegwerken voor de aanstormende Radzinski. United stak eindelijk ook eens de neus aan het venster. Cristiano Ronaldo trapte knap op doel, maar zijn poging verdween net naast. Na een halfuur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Aanvoerder Giggs rondde een aanval knap af in de benedenhoek.

In de tweede periode toonde Fulham zich opnieuw de meest gretige ploeg. Davies knalde uit de draai op doel, maar van der Sar had een schitterende redding in huis. Even later kwam Radzinski heel dicht bij de 2-1. Hij kopte de voorzet van Brown echter op de lat. De thuisploeg bleef United nu onder druk zetten. Opnieuw was er een goeie van der Sar nodig om Davies van een doelpunt te houden. Ook McBride raakte niet voorbij de Nederlandse doelman. Twee minuten voor het einde kreeg de thuisploeg een opdoffer van formaat. Cristiano Ronaldo, weer hij, mocht op doel trappen. Zijn schot ging via Christanval voorbij de thuisgoalie. Dat was meteen zijn zestiende competitiedoelpunt van het seizoen. Een volledig onverdiende treffer voor United, maar daar maalde het niet om. Dankzij deze overwinning telt het nu al negen punten meer dan Chelsea, dat nog één match tegoed heeft tegen Manchester City.