Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Vicarage Road
Watford is vogel voor de kat
Kristof Blomme

Watford lijkt, na amper één seizoen, weer roemloos te degraderen. Het ging nu met 0-3 onderuit tegen Everton. Watford telt een achterstand van acht punten op Wigan, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Watford moest Everton absoluut kloppen wou het nog een kleine kans behouden op het behoud. Na een kwartier was de eerste kans voor de bezoekers. Doelman Lee kreeg een schot van Cahill niet onder controle. Hij kon zijn fout herstellen en het leer net voor de lijn keren. Even later kon Johnson vrij koppen. Opnieuw stond Lee in de weg. Halfweg de eerste helft kwam Everton verdiend op voorsprong. Lee loste opnieuw een schot van Cahill en dit keer was Fernandes goed gevolgd om de openingstreffer aan te tekenen. Twee minuten later werd Johnson ten val gebracht in het strafschopgebied. De ref van dienst zag er een penalty in. Johnson zette zich zelf achter de bal en faalde niet. Op het halfuur kwam Cahill oog in oog met Lee. Hij trapte de bal over doel. Vlak voor de rust kreeg Beattie een schietkans. Zijn poging verdween naast.

Op het uur kwam Watford pas voor het eerst opzetten. Een knal van Priskin verdween net naast doel. Enkele minuten later trapte Kabba een voorzet op het hoofd van opnieuw Priskin. Hij kopte net naast. Een kwartier voor het einde kon Arteta de match helemaal beslissen. Hij besloot voorlangs. Uiteindelijk werd het in de slotminuut toch nog 0-3. Osman zorgde daarvoor met een fantastisch schot. Een zwak Watford lijkt nu helemaal niet meer te redden. Everton klimt naar de zevende plaats in het klassement.