Middlesbrough
reaReading
1-0
2-1
Datum: 24/02/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Riverside Stadium
Middlesbrough wint en klimt in klassement
Kristof Blomme
| 0 reacties
Middlesbrough wint en klimt in klassement
Foto: © SC

Middlesbrough won zaterdagmiddag van Reading met 2-1. Boro klimt hierdoor naar de elfde plaats in het klassement op amper één punt van Tottenham en Newcastle. Reading blijft knap zesde. 

Middlesbrough moest het opnemen tegen seizoensrevelatie Reading. Middlesbrough stond in de middenmoot, terwijl Reading zich in de subtop wist te nestelen. Na amper tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Downing werd teruggekopt door Pogatetz. Voor doel stond Viduka, die de bal met een hakje over de doellijn werkte. Ook Reading liet zich niet onbetuigd. Een voorzet van Murty werd door de vrijstaande Hunt naast gekopt. Aan de overkant vloog een voorzet van Cattermole bijna voorbij Hahnemann in doel. De bal stierf op de lat. 

Na de pauze probeerde Reading de match in handen te nemen. Gevaarlijk konden de bezoekers echter amper worden. De thuisploeg kreeg, op de counter, de beste kansen. Viduka legde de bal terug tot bij Yakubu, die op Hahnemann vlamde. Voor Reading kwam Long dicht bij een doelpunt. Hij verlengde een voorzet op de lat. Toch kon de thuisploeg de score verdubbelen. Viduka vond Yakubu, die zijn vaste bewaker het bos instuurde en hard voorbij Hahnemann in doel besloot. Reading wekte nog even de indruk terug te kunnen komen in de match. Oster trapte laag voorbij Schwarzer. Het bleef echter bij 2-1, waardoor Middlesbrough een goede zaak doet.