Speeldag: Speeldag 30
Stadion: The Valley
Charlton boekt belangrijke overwinning
Kristof Blomme

Charlton heeft in eigen huis een belangrijke 2-0 overwinning geboekt tegen Newcastle. Dankzij deze zege komt het terug tot op vier punten van Sheffield United. Charlton moet nog één plaats winnen in het klassement om de degradatie te ontlopen.

Na vijf minuten was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Sibierski kon net niet bij een voorzet van Dyer. Aan de overkant probeerde El Karkouri het met een vrije trap. Zijn schot vloog naast de kooi van Given. Veel meer viel er voor de rust niet te beleven.

In de tweede periode was de partij veel aangenamer om volgen. Vooral de thuisploeg tapte uit een ander vaatje. Na vijf minuten krulde Bent een vrije trap op de lat. De Chinees Zheng was goed gevolgd en kreeg de bal tegen de netten. Charlton domineerde nu de wedstrijd. Een goede voorzet van Thomas werd door Bent op doel gekopt, maar Given had een uitstekende redding in huis. Even later identiek dezelfde situatie, Bent kopte, maar opnieuw trok Given aan het langste eind. Tien minuten voor het einde nam Bent het leer in één tijd op de slof. Zijn poging strandde in het zijnet. Ook Zheng raakte niet voorbij Given. In de slotfase van de partij haalde Solano Zheng neer in het strafschopgebied. Thomas faalde niet vanop de stip en bezorgde de thuisploeg zo een levensbelangrijke driepunter.