Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stamford Bridge
Sheffield geen partij voor Chelsea
willem van nueten

Chelsea blijft Manchester United achtervolgen in de titelstrijd. Het heeft thuis Sheffield United met 3-0 verslagen. De Oekraiënse spits Andrei Shevchenko opende de score al in de vierde minuut. Zijn volley met links vloog in de kruising, Patrick Kenny was kansloos. Kort daarna in de 17de minuut maakte Kalou al het tweede doelpunt. Na een voorzet van Shaun Wright-Phillips,  tikte de Ivoriaan de bal tegen de touwen.

De tweede helft was Wright-Phillips weer de aangever bij de derde goal. Uit zijn snel genomen vrije trap kon invaller Michael Ballack totaal vrij inkoppen. Chelsea gaf deze voorsprong niet meer af en komt tot zes punten van manchester.

De wedstrijd begon overigens met een afschrikwekkend moment in het strafschopgebied van Chelsea. Sheffield-spits Rob Hulse kwam in botsing met doelman Petr Cech en brak daarbij zijn enkel.