eveEverton
arsArsenal
1-0
Datum: 18/03/2007 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Goodison Park
Arsenal in slotminuut onderuit
Kristof Blomme
| 0 reacties
Arsenal in slotminuut onderuit
Foto: © SC

Arsenal is met het kleinste verschil onderuit gegaan bij Everton. Andy Johnson scoorde voor de thuisploeg in de slotminuut. Arsenal staat derde en telt één punt meer dan Liverpool. De Gunners hebben bovendien nog één match tegoed. Everton is nu zesde op amper één punt van Bolton. 

Andy Johnson was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Hij probeerde het met een verraderlijk schot, maar Lehmann liet zich niet verrassen. Ook Carsley kwam dicht bij een doelpunt. Het schot van de middenvelder spatte uiteen op de paal. Arsenal kon amper aan kansen komen. In de slotfase van de eerste helft werd het dan toch gevaarlijk. Eerst moest Howard een schot van Aliadière onschadelijk maken. Even later was de Amerikaan weer paraat op een poging van Fabregas

Op het uur was Aliadière opnieuw gevaarlijk. Na goed voorbereidend werk van Rosicky trapte hij over. Arsenal bleef het moeilijk hebben met een stugge thuisploeg. Wenger introduceerde Walcott en Hleb, maar ook zij konden het tij niet keren. Het was integendeel Everton dat de gevaarlijkste ploeg was. Osman tikte de bal tegen de paal. In de slotminuut greep Everton dan toch de overwinning. Na een hoekschop trapte Johnson zijn elfde van het seizoen tegen de touwen.