Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Villa Park
Villa en Everton delen de punten
Dirk Pieters

Maandagavond stond er nog één wedstrijd op het programma in de Premier League. Aston Villa nam het thuis op tegen Everton, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Voor The Toffees is het een opluchting dat men aan het duel op Villa Park uiteindelijk één punt overhield.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd en al na een kwartier  kwam het op voorsprong. Joleon Lescott was alert genoeg om een afgeweken bal in doel te sturen. De verdediger van Everton stond goed bij de tweede paal opgesteld om zijn hoofd tegen de bal te zetten. Ook na het doelpunt bleven de bezoekers de betere ploeg maar de score aan de rust was slechts 0-1.

Na de pauze nam de thuisploeg het initiatief over en dat resulteerde in enkele goede kansen. Toch was het wachten tot de 83ste minuut vooraleer de gelijkmaker viel via Gabriel Agbonlahor.

Door het gelijkspel pakt Villa een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Momenteel staat de club vijf punten boven de gevarenzone op een 14e plaats. Everton staat op de zevende plaats op één punt van Tottenham Hotspur. [VI]