Charlton Athletic
wigWigan
Darren Bent (pen) 86'
1-0
Datum: 31/03/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: The Valley
Charlton wint op de valreep
Kristof Blomme
| 0 reacties
Charlton wint op de valreep
Foto: © SC

Charlton heeft op de valreep afstand kunnen nemen van Wigan. Topschutter Bent benutte vijf minuten voor het einde een strafschop. Het staat nog steeds op een degradatieplaats, maar Sheffield United telt amper één punt meer. Wigan heeft drie punten meer. 
Charlton begon deze belangrijke partij met slechts één spits, Darren Bent. In de beginfase waren de betere kansen voor de bezoekers. McCulloch trapte op doel, maar hij mikte te hoog. Even later was El Karkouri goed teruggekeerd om Heskey van een treffer te houden. Ook Folan kreeg een mogelijkheid. Dit keer kon doelman Carson de poging keren. Jackson kopte tenslotte een voorzet van Taylor over. Charlton kon daar maar weinig tegenover stellen. Holland en Thomas probeerden het dan maar van ver, maar hun schoten waren niet goed gericht.

Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. McCulloch kon net niet voldoende bij een voorzet van Folan. Baines probeerde het van heel ver, maar hij zag zijn harde knal net naast vliegen. Ook Folan bleef voor dreiging zorgen. Hij trapte onbesuisd over. Met nog vijf minuten voor de boeg haalde Fitz Bent neer in het strafschopgebied. Doelman Filan kon de penalty van Bent nog even beroeren, maar de bal ging toch tegen de touwen. Zo pakte Charlton een onverdiende, maar belangrijke overwinning in de strijd om het behoud. Het nadert tot op één punt van Sheffield United.