Watford
cheChelsea
0-1
Datum: 31/03/2007 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Vicarage Road
Chelsea pakt overwinning pas in slotminuut
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea pakt overwinning pas in slotminuut
Foto: © SC

Chelsea heeft met veel moeite de drie punten gepakt bij hekkensluiter Watford. Salomon Kalou bezorgde zijn ploeg in de slotminuut de belangrijke overwinning. Chelsea keert nu terug tot op zes punten van Manchester United. 
Na de overwinningen van Manchester United, West Ham en Charlton eerder op de middag stond er voor beide ploegen heel veel op het spel. De eerste kans was voor een gretige thuisploeg. Kabba zette Cech aan het werk met een omhaal. Ook Henderson kwam dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal was niet hard genoeg. Aan de overkant kwam Drogba in kansrijke positie. Foster kwam echter goed tussen. 

Meteen na de rust kroop Chelsea door het oog van de naald. Henderson kreeg de bal tot bij Kabba, maar die miste onbegrijpelijk van dichtbij. De bezoekers werden zenuwachtig en dat leidde tot een heftige discussie tussen beide managers. Op het uur moest Ballack zijn ploeg op voorsprong brengen. Hij miste zijn schot echter compleet. Even later had Lampard vrije baan. DeMerit kwam echter razendsnel terug en had een fantastische tackle in huis. In de slotfase moest Cech al zijn kunnen tonen om Francis van een doelpunt te houden. Aan de overkant bracht Shevchenko de bal voor doel en daar kopte Kalou de bevrijdende treffer binnen. Chelsea blijft op zes punten van Manchester United. Watford mag zich opmaken voor tweede klasse.