Stadion: Anfield Road
Gunners gunnen Crouch hattrick
Yves Dekoning

Liverpool - Arsenal 4-1

Reeds drie keer moest Liverpool dit seizoen het onderspit delven tegen Arsenal, maar nu namen de Reds wraak. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Liverpool dat over Arsenal naar de derde plaats wipt in de stand. De Gunners hebben wel één match minder gespeeld.

Vandaag was Peter Crouch de grote man voor Liverpool. De boomlange aanvaller vierde zijn wederoptreden na een neusoperatie door zijn eerste hattrick voor Liverpool te scoren. Reeds na vier minuten spelen werkte hij een knappe aanval van Liverpool af. De assist was van Alvaro Arbeloa. Arsenal kwam via Julio Baptista bijna op gelijke hoogte, maar hij trapte zwak naast. Aan de overkant mocht Crouch in de 34ste minuut opnieuw zijn armen in de lucht steken. Xabi Alonso stuurde Fabio Aurelio diep en deze schilderde zijn voorzet perfect op het hoofd van Crouch.

Na rust was Emmanuel Adebayor heel dicht bij de aansluitingstreffer, maar de paal bracht redding voor Liverpool. De thuisploeg verloor aanvoerder Steven Gerrard, maar kwam via Daniel Agger wel 3-0 voor. Op het uur mocht hij een schitterende voorzet van Aurelio tegen de touwen prikken. Adebayor kreeg opnieuw een goede kans niet binnen het kader, maar na een hoekschop kon William Gallas wel voor de 3-1 zorgen. Crouch legde de eindstand nog vast op 4-1 door Kolo Touré knap uit te kappen en koel Jens Lehmann voor de derde keer te verschalken.