whuWest Ham Utd
Middlesbrough
1-0
2-0
Datum: 31/03/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Upton Park
West Ham blijft spartelen
Kristof Blomme
| 0 reacties
West Ham blijft spartelen
Foto: © SC

West Ham heeft Middlesbrough verslagen met 2-0. Carlos Tevez scoorde zijn derde doelpunt in evenveel partijen. De Hammers komen nu terug tot op vijf punten van Sheffield United.
 
West Ham kon zich geen misstap meer veroorloven wou het nog de degradatie ontlopen. De partij kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Tevez bracht de bal voor doel, waar Zamora raak trof. Tevez begint stilaan zijn draai te vinden in Engeland. De Argentijnse aanvaller was een gesel voor de bezoekende defensie. Hij zette een goede actie op, maar Woodgate was net op tijd terug. Boro kon pas na een halfuur dreigen. Het schot van Boateng werd gepakt door Green. West Ham bleef echter de gevaarlijkste ploeg. Eeen voorzet-schot van Zamora werd weggetikt door Schwarzer. Even voor de rust bracht McCartney het leer voor doel. Taylor kon niet goed bij de bal en Tevez trapte hard in het dak van het doel, 2-0.

Op het uur bracht de onvermoeibare Tevez de bal weer voor doel. Johnson raakte het leer met de hand, maar de thuisploeg kreeg geen strafschop. Bij de bezoekers kwam Yakubu iets beter in de partij. Collins moest een poging van de donkere aanvaller onschadelijk maken. De beste kans voor de spits kwam er even later. Hij kopte een voorzet van Johnson van dichtbij voorlangs. De laatste kans was nog voor invaller Boa Morte, maar hij vond Schwarzer op zijn weg.