Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Highbury
West Ham stunt tegen Arsenal
Dirk Pieters

West Ham United zorgde zaterdagmiddag misschien wel voor de verrassing van het weekend in de Engelse Premier League. De Londense club won op het veld van Arsenal met 0-1 en pakt zo zeer belangrijke punten in de strijd tegen de degradatie.

De wedstrijd ging in de beginfase goed over en weer met kansen langs beide zijden. Het zag er naar uit dat beide ploegen gingen rusten met een scoreloos gelijkspel maar op slag van rust bracht Bobby Zamora zijn ploeg op voorsprong. De aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval en stiftte de bal over doelman Jens Lehmann.

In de tweede helft ging Arsenal op zoek naar de gelijkmaker en die leek er ook te komen, maar West Ham-doelman Robert Green bleek in de vorm van zijn leven te zijn. De goalie wist bijna iedere bal onschadelijk te maken en mocht ook wel twee keer van geluk spreken toen een bal op de paal ging. The Gunners wisten uiteindelijk uit dertig doelpogingen niet te scoren en zo bleef het al bij al niet echt onverdiend 0-1 voor West-Ham. [VI]