Stadion: Madejski Stadium
Liverpool op een diefje in Reading
Yves Dekoning

Reading - Liverpool 1-2
Liverpool heeft op het nippertje de drie punten meegegraaid bij Reading. De thuisploeg speelde sterk, maar kreeg geen loon naar werken.

Liverpool leek de wedstrijd tegen PSV nog te voelen in de kuiten en Reading speelde veel gretiger. Reeds in de aanvangsfase kwamen de bezoekers goed weg toen Pepe Reina de bal niet onder controle kreeg en met Steve Hunt in contact kwam. Reading kreeg geen strafschop, maar bleef wel drukken. De Reds sloegen echter toe op de counter via Alvaro Arbeloa. Na een ééntwee met Peter Crouch wipte hij de bal knap over doelman Marcus Hahnemann. De Royals waren niet aangeslagen en verhoogden het tempo. De slotfase van de eerste helft was leuk, met kansen aan beide zijden, maar het bleef 0-1.

Vlak na rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Brynjar Gunnarsson trapte een voorzet van Hunt strak binnen. Reading drukte door en kwam twee keer heel dicht bij de voorsprong. Jamie Carrgher moest redding brengen bij een poging van Hunt en Crouch kopte tegen het eigen doelkader. Bij Liverpool mocht Dirk Kuyt invallen en deze zorgde meteen voor dreiging. Een doelpunt hing aan beide kanten in de lucht en het viel vijf minuten voor tijd voor de Reds. Jermaine Pennant zette zich door op rechts en schilderde zijn voorzet op het hoofd van Kuyt. De Nederlander legde de eindstand vast op 1-2.