Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint Londense derby
Dirk Pieters

Chelsea geeft zich niet gewonnen in de strijd om de titel in de Engelse Premier League. De ploeg van José Mourinho won op Stamford Bridge de Londense stadsderby tegen Tottenham Hotspur met 1-0.

De wedstrijd tussen twee rivalen werd geen hoogstaande partij. Het was duidelijk te zien dat beide partijen afgelopen week nog in actie waren gekomen. Chelsea nam in de eerste helft wel het initiatief, maar echt grote kansen kreeg het niet. Enkel Wright-Phillips en Frank Lampard kwamen dicht bij een doelpunt, maar uiteindelijk bleef de brilstand na 45 minuten op het scorebord staan.

Na de rust kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en Mido kreeg de ideale mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te trappen. De Egyptenaar zag zijn kopbal tot zijn grote spijt in de handen van Peter Cech terechtkomen. Aan de overkant was het even later wel raak. Ricardo Carvalho schoot op aangeven van Jon Obi Mikel de bal achter doelman Paul Robinson tegen de netten. Tottenham besefte dat het moest komen en deed dat ook, maar The Blues konden rekenen op een uitstekende Cech. De Tsjech was alert op pogingen van Berbatov en Abdel Taarabt en zo bleef het uiteindelijk 1-0.

Chelsea nadert koploper Manchester United door de winst tot drie punten, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. De ploeg van Sir Alex Ferguson speelt later vandaag uit tegen Portsmouth.