Stadion: Ewood Park
Rovers schoten te laat wakker
Luc Goderis

Aston Villa heeft drie belangrijke punten gepakt op Ewood Park.  Gabriel Agbonlahor zorgde ruim een kwartief voor affluiten voor de zege.  Hij bezorgt Villa zo wat ademruimte in de kelder van de Premier League.  Door de tweede competitienederlaag op rij mag Blackburn hoogstwaarschijnlijk alle hoop om zich via de competitie voor Europa te kwalificeren opbergen.

Villa maakte zaterdagmiddag meteen duidelijk waarvoor ze naar Blackburn waren gekomen.  Ze pinden de gastheren van bij het begin vast op de eigen helft.  Het leverde hen bijna een zeer vroeg doelpunt op, maar Morten Gamst Pedersen keerde op de doellijn de hoekschop van Shaun Maloney.  Het antwoord van de Rovers liet niet zo heel lang op zich wachten, maar David Bentley besloot te zwak.  Halfweg de helft kwam de thuisploeg, tegen het spelbeeld in, op voorsprong.  Een mooie actie van Gamst Pedersen werd in de zestienmeter foutief afgebroken door David Bardsley en topschutter Benni McCarthy mocht vanop elf meter Thomas Sorensen vloeren.  1-0.

Lang bleven de Villains echter niet bij de pakken zitten.  Bardsley herstelde zijn fout vlug en zette tien minuten later scherp voor.  Veteraan Patrik Berger was goed gevolgd en verschalkte Brad Friedel.  1-1.  Amper een minuutje later behoedde de Amerikaanse doelman zijn team van de achterstand.  Met een prima reflex hield hij Barry van een doelpunt.

Friedel was weeral eens in prima doen en pakte één minuut na de herneming zelfs een strafschop van Barry nadat Ryan Nelsen de bal met de hand had gespeeld.  Na de penalty gingen de Rovers beter spelen en dwongen ze de betere kansen af.  Het leek enkel een kwestie van tijd te zijn vooraleer de troepen van Mark Hughes het laken definitief naar zich toe zouden trekken, maar zoals zoveel het geval is viel het doelpunt aan de andere kant.  Berger speelde slim binnendoor en Gabriel Agbonlahor schoot staalhard binnen.  1-2.

Tijdens een furieus slotoffensief kende de thuisploeg weinig geluk.  Shabani Nonda zag eerst hoe Sorensen zijn kopbal miraculeus uit zijn doel hield en wat later spatte een vrije trap van Bentley op de dwarsligger uiteen.  Helemaal aan het einde zag referee Martin Atkinson geen graten in een handsbal en onthield zo de thuisploeg nog een strafschop.

Villa bleef tijdens de slotfase met moeite overeind en haalden bij het eindsignaal opgelucht adem.  Het team van Martin O'Neill haalde, op basis van de eerste helft, een verdiende driepunter en schuift daarmee wat verder weg van de degradatiezone.  De mannen van Hughes vlogen er veel te laat in en zullen volgende week tijdens de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea uit een ander vaatje moeten tappen.he final whistle couldn't have come quickly enough for Martin O'Neill's side as Villa hang on by their fingertips for a crucial win that moves them further step away from the relegation zone.