Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Fratton Park
Man Utd laat Chelsea dichter komen
Dirk Pieters

Manchester United liet zaterdagavond dure punten liggen in de strijd om de titel. De ploeg van Sir Alex Ferguson verloor met 2-1 van Portsmouth en ziet titelconcurrent Chelsea daardoor dichterbij komen.

Chelsea won eerder op de dag al zijn wedstrijd tegen Tottenham (1-0). Door de nederlaag van Manchester United komen The Blues terug tot op drie punten.

De bezoekers kenden een slechte start op het veld van Portsmouth. Al na 30 minuten stond het op achterstand. Matt Taylor schoot de bal op aangeven van Benjani achter United-doelman Edwin van der Sar. Ook na het openingsdoelpunt bleef Portsmouth goed meevoetballen en mocht het gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft probeerden de bezoekers nog iets terug te doen maar een eigen doelpunt van Rio Ferdinand in de 89e minuut bracht Portsmouth op 2-0. In de slotfase zette Manchester nog alles op alles, maar verder dan een aansluitingstreffer van John O'Shea kwam het niet en zo bleef het uiteindelijk 2-1. [VI]