Datum: 17/09/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ewood Park
Heerlijke doelpuntenkermis op Ewood
Luc Goderis
| 0 reacties
Heerlijke doelpuntenkermis op Ewood
Foto: © SC

Blackburn heeft op de vijfde speeldag zijn eerste driepunter van het seizoen beet.  De Rovers bengelden tot voor zaterdag helemaal onderaan de rangschikking, maar na een spektakelstuk voor eigen publiek tegen Manchester City gaven ze de rode lantaarn door aan Sheffield Utd.

Het was al meteen duidelijk dat Manchester City voor de volle buit naar Blackburn was gekomen.  Tijdens het openingskwartier speelden de Blues kans na kans bijeen, maar een sublieme Brad Friedel hield de netten schoon.  Slechts seconden na de aftrap duwde de Amerikaan al een schot van Trevor Sinclair net naast en wat later tipte hij een pegel van Paul Dickov nipt over.  Het was al City wat de klok sloeg, maar ook HatemTrabelsi en Joey Barton stuitten op Friedel.

Blackburn had de storm overleefd en geheel tegen de gang van het spel in kwamen ze toch op voorsprong.  Morten Gamst Pedersen zwiepte een vrije trap voor doel en Sinclair versloeg zowaar zijn eigen doelman.  De Rovers konden zich niet optrekken aan het doelpunt en City bleef de druk opvoeren.  Barton had tot tweemaal toe de gelijkmaker aan de voet, maar eerst keerde Lucas Neill op de lijn en wat later lag Friedel weeral eens in de weg.

Met de rust in zicht kregen de mannen van Stuart Pearce eindelijk waar ze recht op hadden.  Ex-Rover Dickov bediende Bernardo Corradi en de Italiaan legde perfect terug tot bij Barton.  Barton nam alle tijd en deze keer was Friedel wel verslagen.

Lang kon City echter niet genieten want amper een viertal minuten later demonstreerde Gamst Pedersen nogmaals zijn traptechniek.  De Noor draaide een vrije trap rechtstreeks voorbij een verbijsterde Nicky Weaver.

Om de doelpuntenkermis helemaal compleet te maken racete Corradi van bij de daaropvolgende aftrap richting Blackburn-doel.  Zijn voorzet week af op André Ooijer en de bal verdween tegen de netten.  2-2.

Rovers manager Mark Hughes haalde bij het begin van de tweede helft Francis Jeffers en Kerimouglu Tugay naar de kant.  Aaron Mokoena en Shabani Nonda moesten meer werkkracht en creativiteit brengen.

De wissels rendeerden en de thuisploeg nam de overhand.  Gamst Pedersen dirigeerde niet alleen maar demonstreerde bijwijlen.  Halfweg de tweede helft schilderde hij zijn voorzet perfect tot bij Benedict McCarthy en de Zuid Afrikaan had maar binnen te duwen.

Micah Richards had dé kans op de 3-3, maar kopte onbegrijpelijk over.  City kreeg het deksel nog helemaal op de neus toen de pas ingevallen Paul Gallagher, op voorzet van Brett Emerton, er nog 4-2 van maakte.