munManchester United
arsArsenal
Datum: 17/09/2006 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Old Trafford
Arsenal bezorgt Man U eerste nederlaag
Dirk Pieters
| 0 reacties
Arsenal bezorgt Man U eerste nederlaag
Foto: © SC

Manchester United heeft zijn eerste punten van het seizoen verloren. Arsenal was dit keer te sterk voor de ploeg van Sir Alex Ferguson. Adebayor zorgde in de slotminuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
 
De bezoekers begonnen zonder sterspelers Van Persie en Thierry Henry. Ook Manchester begon verzwakt aan de wedstrijd. Edwin van der Sar bleef thuis wegens ziekte. The Gunners begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen na elf minuten een strafschop. Adebayor ging tegen de vlakte na een fout van doelman Tomasz Kuszczak. Gilberto achter de bal, maar de Braziliaan liet de uitstekende kans liggen. Voor de rest van de eerste helft moesten zowel Kuszcak als Lehmann niet al te veel reddingen maken. Dicht bij doelpunten kwamen beide partijen toch niet.

In de tweede helft vielen er iets meer kansen te tellen, maar zowel Cristiano Ronaldo als Adebayor konden de mogelijkheden niet afmaken. Het was wachten tot in de 85e minuut voor een doelpunt. Fabregas zette met een steekbal Adebayor vrij voor de keeper en schoot beheerst binnen. In de allerlaatste minuut was de Noorse spits Ole Gunnar Solskjaer nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar miste onbegrijpelijk.
 
Door de nederlaag van Manchester United blijft Portsmouth de verrassende leider in de Premier League. [AN]