Stadion: Goodison Park
Reading wint, Boro en Everton gelijk
Dirk Pieters

Bolton - Middlesbrough: 0-0

Beide ploegen speelde een draak van een wedstrijd in het Reebok Stadion. De bezoekers kregen wel de beste kansen, maar omzetten in doelpunten zat er niet in. De beste kans was voor Yakubu, maar zijn schot werd gestopt door Jussi Jaaskelainen. Voor de thuisploeg wrong Nicolas Anelka de beste kans de nek om. Zo eindigde de zwakke partij op 0-0.

Everton - Wigan: 2-2

Wigan won op vechtlust één punt op Everton. De bezoekers kwamen tweemaal op achterstand, maar slaagden er toch in om steeds op gelijke hoogte te komen. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft. Andrew Johnson zorgde met zijn vijfde treffer van het seizoen voor het openingsdoelpunt. Al snel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na een kopbal van Paul Scharner. Everton gaf niet op en ging opnieuw in de aanval. Dat resulteerde in een tweede doelpunt. James Beattie trapte vanop de stip de 2-1 tegen de netten. Dankzij doelman Chris Kirkland bleef Wigan in de wedstrijd en kwam het zelfs op gelijke hoogte na het tweede doelpunt van Scharner.

Sheffield United - Reading: 1-2

Reading, een nieuwkomer in de Premier League, blijft het goed doen. Ook dit weekend werd er gewonnen op het veld van Sheffield United. Doyle bracht de bezoekers al na één minuut op voorsprong. Nog voor het half uur verdubbelde Seol (ex-Anderlecht en Antwerp) de score. Iets over het uur kon Hulse nog milderen, maar het bleef bij de 1-2. [AN]