Stadion: Stamford Bridge
Lijdend Chelsea slaat Liverpool terug
Yves Dekoning

Chelsea - Liverpool 1-0

Chelsea heeft Liverpool nipt verslagen met 1-0. De Blues speelden lang met tien tegen elf, maar hielden stand tegen de Reds. Liverpool telt nu al acht punten achterstand op Chelsea en lijkt reeds vroeg uitgeteld voor de titel.

In de eerste helft leken beide protagonisten serieus schrik te hebben van elkaar. Chelsea leek iets sterker, maar Liverpool verdedigde stug. De wedstrijd leverde dan ook weinig doelrijpe kansen op. Dirk Kuyt was wel dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. Aan de overkant was het wel raak. Vlak voor rust haalde Didier Drogba ongelooflijk hard uit. Keeper Jose Reina kon alleen toekijken hoe de bal in zijn doel zoefde. Nog voor de pauze kwam Liverpool via Steven Gerrard bijna op gelijke hoogte, maar de bezoekers moesten met een achterstand de kleedkamers opzoeken.

In de 51ste minuut liep Michael Ballack tegen een rode kaart aan wegens natrappen. Met een man meer, kon Liverpool druk zetten op Chelsea. De Reds kwamen meermaals dicht bij de gelijkmaker. Peter Crouch kon zijn kopbal niet goed richten, terwijl Gerrard en Kuyt kansen bleven missen. Claims voor een strafschop nadat Gerrard en Lampard in botsing kwamen, werden weggewuifd door scheidsrechter Mike Riley. Het bleef 1-0 en Chelsea doet zo een uitstekende zaak. Liverpool kan met vier op twaalf toch wel spreken van een gemiste start.