Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Highbury
Arsenal heeft eerste thuiszege beet
Kevin Vanbuggenhout

Na een Europese uitzege in Hamburg en een overwinning op rivaal Manchester United leek Arsenal eindelijk weer op het goede spoor te zitten. Dat moest thuis tegen Sheffield United bevestigd worden. In het Emirates Stadium had Arsenal nog niet gewonnen. Henry kwam terug uit blessure. Sheffield kon de punten goed gebruiken om onderin weg te geraken.

De eerste dreiging kwam van Sheffield United. Lehmann moest plat op een lage vrije trap van Armstrong. Arsenal reageerde meteen. Rosicky stak de bal door naar Gallas die naast besloot. Enkele minuten later pakte Bennett een schot van Ljungberg. In de 14de minuut was Arsenal daar weer. Touré zette voor en aan de tweede paal stond Henry klaar om binnen te koppen. Bennett tipte de bal echter nog in hoekschop. Na een eerste kwartier aan 200 km/u werden de kansen schaarser. Sheffield United had een manier gevonden om Arsenal op te vangen en verweerde zich kranig. De bezoekers knokten voor elke bal en kwamen zonder verdere problemen de eerste helft door.

Vier minuten na rust ging een schot van Touré naast. Enkele minuten nadien kon Rosicky voorzetten richting Ljungberg. De kopbal van de Zweed werd gered door Bennett. Het enige wat United hier tegenover kon zetten was een afstandsschot van Hulse. United werd stilaan meer en meer naar achteren gedwongen en Arsenal ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Ljungberg knalde op doel, maar Bennett duwde nog over. Vijf minuten later was het wel raak. Gallas trapte de lage voorzet van Fabregas in het dak van het doel: 1-0.  Amper vier minuten daarna lag de wedstrijd in een beslissende plooi. De lage voorzet van Henry werd door Jagielka met de knie in eigen doel gedevieerd. Henry bezegelde de overwinning van Arsenal door de voorzet van Eboué binnen te koppen.

Arsenal heeft eindelijk zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. De troepen van Arsène Wenger zijn weer op de goede weg. Thierry Henry bewees nog maar eens zijn waarde. Sheffield United speelde een verdienstelijke wedstrijd en de 3-0 eindcijfers waren toch licht overdreven. Daar is Sheffield weinig mee, want met twee punten staat het op de laatste plaats.

ARSENAL: Lehmann, Eboué, Touré, Djourou, Gallas, Ljungberg(78' Julio Baptista), Fabregas, Gilberto Silva, Rosicky(71' Hleb), Adebayor(71' Van Persie), Henry

SHEFFIELD UNITED: Bennett, Sommeil(78' Quinn), Jagielka, Davis, Geary(78' Kozluk), Gillespie, Leigertwood, Armstrong, Wright, Kazim-Richards(89' Kabba), Hulse

DOELPUNTEN: 65' Gallas 1-0, 69' Jagielka 2-0(own-goal), 80' Henry 3-0

GEEL: 30' Fabregas, 48' Hulse, 62' Eboué