reaReading
munManchester United
Kevin Doyle (pen) 48'
1-0
Datum: 23/09/2006 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Madejski Stadium
Man U laat opnieuw punten liggen
Dirk Pieters
| 0 reacties
Man U laat opnieuw punten liggen
Foto: © SC

De competitie begon uitstekend voor Manchester United, dat vier wedstrijden op rij won en zo aan de leiding kwam. Maar na de nederlaag van vorige week tegen Arsenal kon Manchester United opnieuw niet winnen. Het kwam niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen promovendus Reading.

De ploeg van Sir Alex Ferguson kreeg enorm veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar faalde steeds in de afwerking. Vooral Wayne Rooney liet enkele goede mogelijkheden liggen. Voor Reading kwam Ki-Hyeon Seol dichtbij een treffer, maar de Koreaan liet de kans liggen. 

Vlak na de rust kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal van Gary Neville. Kevin Doyle zette de penalty feilloos om. De thuisploeg leek op weg naar een historische overwinning op Madejski Stadium, maar dat was zonder Cristiano Ronaldo gerekend. De Portugees bracht zijn club een kwartier voor tijd opnieuw op gelijke hoogte. Na het doelpunt van de middenvelder ging Manchester United op zoek naar de winnende treffer, maar die kwam er niet meer. [AN]