Middlesbrough
blrBlackburn
Datum: 23/09/2006 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Riverside Stadium
Blackburn wint in Middlesbrough
Luc Goderis
| 0 reacties
Blackburn wint in Middlesbrough
Foto: © SC

Shabani Nonda's allereerste Premiership doelpunt was voor Blackburn voldoende om de tweede overwinning van het seizoen in de wacht te slepen.

De Rovers hadden het niet echt moeilijk op Riverside en waren het eerste half uur duidelijk de betere ploeg.  Net op het ogenblik dat Boro in de wedstrijd leek te komen kopte Shabani Nonda een voorzet van David Bentley aan de verste paal binnen.

Nog voor de pauze had nieuwkomer Jason Euell tot tweemaal toe de kans op de gelijkmaker, maar hij verprutste de twee gelegenheden.  Eerst kopte hij ongedekt veel te zwak een voorzet van Gaizka Mendieta richting Brad Friedel en wat later besloot hij, oog in oog met de Amerikaan, naast.

Pas na de pauze kwam Middlesbrough een eerste keer écht dreigen, maar Yakubu schoot rakelings naast.  De thuisploeg claimde wel het meeste balbezit, maar miste voorin duidelijk scherpte om het af te maken.

Toen de Riversiders de druk nog wat poogden op te voeren kon Brett Emerton op de counter bijna de voorsprong verdubbelen, maar zijn landgenoot Mark Schwarzer redde knap.