Speeldag: Speeldag 6
Stadion: St. James Park
Newcastle en Everton delen punten
Dirk Pieters

Newcastle United kwam in het eigen St. James Park niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Newcastle ging in de beginfase meteen op zoek naar een doelpunt en dat kwam er al snel. Na een kwartier zorgde Newcastle-aanvaller Ameobi voor de openingstreffer. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed, hoewel op de beelden te zien was dat de aanvaller vanuit buitenspelpositie wist te scoren. Everton leek niet van slag, want nog voor de rust zorgde een kopbal van Tim Cahill, op aangeven van Mikel Arteta, voor de 1-1.

Na de pauze vielen er geen doelpunten meer. Wel kregen twee spelers nog de rode kaart. Titus Bramble (Newcastle) en Tony Hibbert (Everton) mochten met twee keer geel vroegtijdig gaan douchen. [AN]