mciManchester City
whuWest Ham Utd
Datum: 23/09/2006 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City laat West Ham kansloos achter
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City laat West Ham kansloos achter
Foto: © SC

Manchester City moest tegen West Ham de drie punten thuishouden om de druk op manager Pearce te verminderen. De jonge Ishmael Miller stond voor het eerst in de basis bij City. Voor Alan Pardew was het de 150ste wedstrijd als manager van West Ham. Hij hield Tevez op de bank.

Man City trachtte van in het begin zoveel mogelijk druk naar voren te zetten. De thuisploeg kon het balbezit niet altijd opeisen, maar was wel het gevaarlijkst voor doel. De bedrijvige Richards miste zijn schot. Het antwoord van West Ham was een afstandsschot van Mascherano dat over ging. Samaras was dicht bij de openingstreffer, zijn plaatsbal scheerde de paal.  Een minuut later ging Anton Ferdinand geblesseerd van het veld, in zijn plaats kwam Hayden Mullins. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet meer, al was City wel nog gevaarlijk op stilstaande fases. Carroll moest attent zijn op kopballen van Dunne en Barton. Naar het einde van de eerste helft toe kwam West Ham beter in de wedstrijd. Manchester City had al voor moeten staan, maar aan de rust stond het nog steeds 0-0. West Ham kon offensief niet veel brengen.

In de tweede helft kwam Man City dan toch snel op voorsprong. Dailly blokte een schot van Miller af. De bal belandde dan bij Samaras die binnentrapte: 1-0. Dat was voor City meteen het sein om nog eens door te duwen. Corradi legde af voor Samaras en die stifte de bal over Carroll in doel: 2-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld.  Mullins probeerde nog wel, maar zijn poging ging naast. Tevez en Cole kwamen nog in de plaats van Harewood en Zamora, maar ook dat baatte niet. Barton draaide een vrije trap nog bijna in doel, maar Carroll had nog een prima redding in huis. Manchester City kon de match uitspelen en de tweede zege van het seizoen op zak steken. 

City herleefde weer helemaal in de partij tegen West Ham. Man City speelde sterk en domineerde nagenoeg de hele wedstrijd. Zo is de crisis afgeweerd en springt Man City over West Ham in de stand. Een zwalpend West Ham kreeg niet één bal tussen de palen en belandt in de onderste regionen van de Premier League.

MANCHESTER CITY: Weaver, Richards, Dunne, Distin, Jordan, Sinclair, Barton, Hamann, Miller(81' Reyna), Samaras(89' Ireland), Corradi(70' Dickov)

WEST HAM UNITED: Carroll, Dailly, A.Ferdinand(22' Mullins), Gabbidon, Konchesky, Benayoun, Mascherano, Reo-Coker, Etherington, Zamora(65' C.Cole), Harewood(65' Tevez)

DOELPUNTEN: 50' Samaras 1-0, 63' Samaras 2-0