Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Villa Park
Manchester wint ruim van Aston Villa
De Nijs Michael

In de Premier League ontving Aston Villa vanavond Manchester United, Wayne Rooney kon de vroege achterstand van Manchester United al snel ombuigen in een 1-2 voorsprong. De Engelse spits kon ook een derde doelpunt maken, maar verzuimde de verkregen strafschop om te zetten. Uiteindelijk zorgden Ferdinand en Giggs nog voor de 1-4 eindstand. Tussendoor waren Reo Coker en Young tegen een rode kaart aangelopen, daardoor eindigde Aston Villa de wedstrijd met 9.
Nog voor aanvang van de wedstrijd viel er opvallend nieuws te rapen: Niet Christiano Ronaldo startte in de basis, wel zijn landgenoot Nani. De wedstrijd zelf dan, die begon erg goed voor de thuisploeg. Voor het kwartier had Agbonlahor voor de 1-0 voorsprong gezorgd. Wayne Rooney kon in de 36ste minuut de gelijkmaker scoren na een voorzet van Nani. Amper acht minuten later zorgde diezelfde Rooney ook voor de 1-2 voorsprong, deze keer op aangeven van Tevez. In beide doelpunten ging Aston Villa-verdediger Zat Knight niet vrijuit.

Op slag van rust kreeg Aston Villa een derde opdonder te verduren: Gerard Pique's kopbal werd nog van de lijn gehaald door Young. Aan de rebound van Rio Ferdinand viel echter niets meer te doen, Gardner probeerde de bal nog wel van de doellijn te keren maar zag de bal in eigen doel verdwijnen. Het doelpunt werd uiteindelijk toch op naam van Rio Ferdinand gezet.

Na 52 minuten werden Gardner en Luke Moore bij Aston Villa vervangen door Shaun Maloney en Isaiah Osbourn, de dubbele ingreep van coach Martin O'Neill kon echter niet baten. Het ging integendeel van kwaad naar erger bij Astin Villa: Op het uur kwam Reo-Coker duidelijk te laat bij een tackle op Anderson, scheidsrechter Rob Styles trok daarop een tweede keer geel voor de speler van Aston Villa. Amper vijf minuten later zag de situatie er nog hopelozer uit voor de thuisploeg, Tevez was alleen op weg naar doel maar werd foutief gestopt door doelman Carson
Scheidsrechter Styles kon niet anders dan de goalie van het veld sturen en Aston Villa moest verder met negen. Rooney kon de 1-4 op het bord schieten, maar zijn penalty werd gestopt door reservedoelman Taylor. Het was maar uitstel want een kwartier voor tijd slaagde Giggs erin om het strafschopgebied in te dringen en via een afgeweken schot de 1-4 eindstand op het bord te schieten.