Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Ewood Park
Reading geen partij voor Blackburn
Luc Goderis

Tijdens een dol kwartier nog voor de pauze maakte Blackburn Rovers korte metten met Reading.  McCarthy, Santa Cruz en Tugay sloegen met drie doelpunten hun bezoekers KO.  Na de pauze vielen nog eens drie goals, waarvan twee voor Reading, maar toen was het kalf al lang verdronken voor het team van Steve Coppell.

De partij op Ewood Park, waar Reading nooit eerder had gewonnen, begon vrij langzaam en Marcus Hahnemann kreeg enkel zwakke schoten van Christopher Samba en David Bentley te verwerken.  Aan de overkant bleef Brad Friedel nagenoeg werkloos toekijken.

Toch duurde het niet al te lang voor de thuisploeg de score opende.  Brett Emerton zette vanop rechts gemeten voor, Roque Santa Cruz kopte slim terug op Benni McCarthy en de Zuid-Afrikaan volleyde binnen.  Amper vier minuten later was het opnieuw prijs voor de blauwwitte garde van Mark Hughes.  Reading werd op het middenveld uitgetikt en David Dunn bediende Santa Cruz, die binnenknalde.  Reading toonde aanvallend bitter weinig en werd rond het halfuur helemaal KO geslagen door Tugay Kerimouglu.  De Turkse veteraan haalde vanop zo'n dertig meter, en in één tijd, verschroeiend uit en de bal verdween in doel.  3-0.

Nog voor de rust kreeg André Bikey voor de bezoekers een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar hij kopte van dichtbij de voorzet van Dave Kitson recht op Friedel.  Aan de overzijde kreeg Samba dé kans om er 4-0 van te maken, maar de Congolees kopte, ongedekt aan de verste paal, een hoekschop naast.

Na de pauze bleven de Rovers inbeuken op een weerloos Reading.  Al heel vlug testte McCarthy de reflexen van de bezoekende doelman, maar Hahnemann redde met een gelukje.  Reading-manager Steve Coppell had bij de start van de tweede periode Leroy Lita in de strijd gegooid en de belofteninternational testte op zijn beurt Friedel.  De Amerikaan duwde het schot echter naast.

De thuisploeg kon het moordende tempo geen volle negentig minuten aanhouden en nam wat gas terug.  Daardoor kregen Michael Duberry, Steve Hunt en Ibrahima Sonko kansen.  Duberry kopte echter op de dwarsligger, terwijl het vizier van Hunt en Sonko niet scherp genoeg stond afgesteld.

Tijdens de slotfase viel de eerredder toch nog voor Reading.  Tien minuten voor het einde verschalkte Kevin Doyle de thuisdefensie en tikte de 3-1 binnen.  Al even vlug scoorden de Rovers ook.  Invaller Matt Derbyshire werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en McCarthy mocht vanop de stip zijn tweede van de middag binnenknallen.

Helemaal op het einde mocht ook Doyle zijn tweede doelpunt van de dag vieren.  Hij kopte een hoekschop binnen zodat het eindverdict voor zijn team op papier niet al te zwaar uitviel.

Dankzij de vijfde competitiezege op rij blijft Blackburn, met nog altijd één wedstrijd tegoed, bovenaan de rangschikking meedraaien.  Reading zakt na een drie op negen weg in de grijze middenmoot.  Volgende week ontvangt Reading, Newcastle.  Blackburn moet dan op bezoek bij Tottenham.